Nyheter & artiklar

Miljardböter till nätjätten

6 augusti, 2017

Att få en bot är riktigt surt, det vet vem som helst. Inte minst brukar det kännas väldigt onödigt att betala eftersom det lätt hade kunnat undvikas. När det kommer till företag brukar böterna dessutom kunna bli riktigt höga, något . . .

Läs mer

Det största orosmolnet för Stockholmare

20 juni, 2017

Det finns mycket att vara rädd för i världen. Svält, naturkatastrofer och sjukdom. Vad är stockholmarnas största skräck egentligen? Tydligen är det bristen på bostad. Inte så konstigt kanske, när marknaden med sina priser ser ut som de gör. I . . .

Läs mer

Kunskap är makt

30 maj, 2017

Hur ska du egentligen tänka som konsument för att vara så skyddad på marknaden som möjligt? Svaret är att du ska vara så påläst och medveten som du bara kan. Just nu granskar konsumentverket fastighetsmäklare som använder sig av lockpriser. . . .

Läs mer

Amorteringskravet – tio månader efter införandet

20 maj, 2017

Vad för tankar ligger bakom amorteringskravet?  Och hur ser marknaden ut för lån, tio månader efter att förutsättningarna för lån ändrades? I ett tidigare inlägg här på Expresskredit skrevs det om den tidigast, märkbara effekten av amorteringskravet. Då skrevs det . . .

Läs mer

Provdeklarera redan nu

9 mars, 2017

Det är vår, mer eller mindre och många är nyfikna på om det blir pengar tillbaka på kontot efter deklarationen eller om det tyvärr blir restskatt. Men vad är nytt för i år när det kommer till deklaration och skatteåterbäring . . .

Läs mer

Gör skatteavdrag på lånet

9 februari, 2017

Eftersom de lån vi erbjuder endast kostar i ränta har du som låntagare rätt till skatteavdrag på upp till 30 %. Detta gör inte bara att vi har riktigt konkurrenskraftiga priser på lånen utan att du ofta helt slipper kostnader . . .

Läs mer

Årets fattigaste månad

15 januari, 2017

Januari är här och 2017 inleds med kyliga vindar, isiga gator och ofta en lidande ekonomi efter jul- och nyårshelgens dekadenta leverne. Hur överlever du egentligen årets fattigaste månad? Vi ger dig tipsen här. Det finns flera sätt att klara . . .

Läs mer

Så maxar du din pension

15 december, 2016

Hur ser du till att betala mindre skatt på din pension när dagen är kommen att ta steget ut från arbetsmarknaden och lämna över till yngre förmågor? Tips och råd för den kanske ljuvaste tiden i livet nedan. Många oroar . . .

Läs mer